НОВИНИ

Очаква се интензивен трафик днес

В края на четирите почивни дни се очаква интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път Е-79

очаква интензивен трафик
bnt avatar logo
от БНТ
06:27, 02.05.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Затова днес – от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.

Целта е да се повиши безопасността при пътуване, да се увеличи пропускателната способност на пътната инфраструктура и да се осигури спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили. От 10 ч. до 20 ч. ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София на първокласния път през Владая. Маршрутът е особено натоварен заради туристите от Гърция. Друго невралгично място – заради ремонта е Аспаруховия мост във Варна. Там има създадена временна организация на движението и постоянно полицейско присъствие на входа от автомагистрала „Черно море".

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Църквата почита Св. Цар Борис - Михаил, покръстител на българския народ
Църквата почита Св. Цар Борис - Михаил, покръстител на българския народ
140 години от Априлската епопея
140 години от Априлската епопея