НОВИНИ

Обявен е жълт код за силен вятър, сняг и поледици

Интензивен трафик, съчетан с усложнена обстановка на пътя се очаква в последния работен ден на 2016 година.Жълт код за силен вятър, сняг и образуване на поледици e в сила в 15 области на страната. На места поривите на вятъра може да надхвърлят 80 километра в час.

обявен жълт код силен вятър сняг поледици
bnt avatar logo
от БНТ
06:32, 30.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Много българи днес тръгват на път към местата, където са избрали да посрещнат новата година. Пътната обстановка е усложнена след падналия сняг и силния вятър, който продължава да духа в Източна България. Затова от агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да тръгват на път подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост и да не предприемат резки маневри.

Най-интензивен трафик се очаква по магистралите "Хемус", "Тракия", "Струма" и пътя към граничния пункт "Кулата". От 16 до 20 часа се забранява движението на камиони над 12 тона по магистралите и най-натоварените участъци.

От "Пътна полиция" ще осигурят максимален брой екипи на изходите на столицата и големите градове, за да може да се подпомага трафикът.

Днес и през празничните дни ще има засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества и превишена скорост. Отскоро са в сила новите по-строги санкции за нарушения на пътните правила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР определя нова цена на газа от 1-ви януари
КЕВР определя нова цена на газа от 1-ви януари
Барак Обама обвини Русия в намеса в изборите в САЩ и въведе санкции срещу нея
Барак Обама обвини Русия в намеса в изборите в САЩ и въведе санкции срещу нея