НОВИНИ

Очаква се понижение на нивото на река Дунав

Днес нивото на река Дунав в по-голямата част на българския участък отново леко се повиши, но в следващите дни се очаква понижение. В Сърбия река Велика Морава е започнала да спада и за момента е спряно изпускането на хидровъзела Железни врата.

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 24.03.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

При Русе водният стълб тази сутрин беше 707 см, с 15 повече от вчера. Няма опасност от заливане на кея и земеделски площи в региона. Продължава да действа първа степен на готовност и реката се наблюдава денонощно. В селата Красен и Кошов река Русенски Лом е наводнила няколко двора и земеделски площи, има залети земи и край село Щръклево. За БНТ областният управител на Русе Галин Григоров каза, че в случай на необходимост аварийните екипи са в готовност да реагират.

ВИДИН

Остава в сила бедственото положение в две общини от видинска област. В Брегово то е от 11 март заради опасност от наводнение. В бедствена ситуация от вчера е и община Видин, след като снегът блокира достъпа до 13 населени места. Заради падналия и тази нощ сняг, пътищата продължават да се разчистват. Прогнозата е за затопляне през следващите дни и бързо снеготопене. Затова с повишено внимание се следи нивото на реките и състоянието на дигите. В сила е и първият етап от плана за действия при високи води на Дунав.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двете Кореи ще преговарят в края на месеца
Двете Кореи ще преговарят в края на месеца
Срутиха телевизионната кула в руския град Екатеринбург
Срутиха телевизионната кула в руския град Екатеринбург