НОВИНИ

Трибуналът в Хага: Воислав Шешел е невинен

Лидерът на сръбските радикали Воислав Шешел е оправдан по всичките девет точки на обвинението, съобщи съдебният съвет в Хага.В резултат на присъдата Шешел е свободен човек, съобщи председателстващият съдия Жан-Клод Антонети.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:58, 31.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
По света
трибуналът хага воислав шешел невинен

Фанатик, националист или родолюбец. Шешел никога не е криел, че мечтае за Велика Сърбия. За разлика от Милошевич и Караджич, той доброволно се предаде на Трибунала в Хага. И прекара в затвора около 12 години. През 2014-та година той получи правото да се върне в родината си, заради онкологично заболяване.

При завръщането си в Сърбия, той беше посрещнат като герой от привържениците си.

Воислав Шешел: "Преди почти 12 години, точно от това място, аз обещах, че ще унищожа Трибунала в Хага. Битката продължи малко повече, но днес аз мога да заявя, че го унищожих".

Шешел не избягва публични изяви, независимо че това беше условието на Трибунала. Напротив, Шешел обича шумните митинги. Той продължава да е лидер на крайнодясната "Сръбска радикална партия". И не крие амбициите си да стане депутат в сръбския парламент.

Последният му митинг беше преди 7 дни заради присъдата срещу Караджич. Той я определи като "присъда срещу сръбския народ и призова Белград да настоява за премахване на Трибунала в Хага.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови правила за паркиране в Пловдив
Нови правила за паркиране в Пловдив
Членовете на ВСС ще взимат до 6900 лв месечно, решиха депутатите
Членовете на ВСС ще взимат до 6900 лв месечно, решиха депутатите