НОВИНИ

Очаква се прокуратурата да обяви данни за арестите във Фонда за лечение на деца

Очаква се прокуратурата да обяви подробности за арестите във Фонда за лечение на деца. Осем служители на фонда, сред които и директорът - Павел Александров, бяха задържани вчера на работните си места. От прокуратурата съобщиха само, че се разследва организирана престъпна група за корупционни престъпления.

очаква прокуратурата обяви данни арестите фонда лечение деца
bnt avatar logo
от БНТ
06:28, 21.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По неофициална информация потърпевши родители са подали 4 сигнала. Според непотвърдена информация от Фонда изпращали децата в точно определени болници с договорката част от сумата, която се плаща за лечението, да се върне обратно в ръцете на ръководството на Фонда. И още - вместо в хотели - децата били настанявани в частни апартаменти в чужбина.

Броени часове след арестите, стана ясно че Петър Александров е уволнен, а неговото място поема професор Владимир Пилософ. В петък ще се събере Обществения съвет на фонда, за да разгледа случаите, които бяха отложени заради вчерашните арести. Става въпрос за молби за финансово подпомагане за лечението на близо 50 деца.


Какво се случва във фонда за лечение на деца и какво ще стане с чакащите финансиране малки пациенти? За това ще говорим по-късно в "Денят започва" с представители на Обществения съвет на Фонда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Депутатите ще гласуват окончателно промените в Изборния кодекс
Депутатите ще гласуват окончателно промените в Изборния кодекс
Броят на загиналите при земетресението в Еквадор нарасна на 553
Броят на загиналите при земетресението в Еквадор нарасна на 553