НОВИНИ

Очаква се затруднение в движението в столицата заради протести

Втора неделя на протести - тази сутрин в редица градове на страната недоволните отново поискаха смяна на системата. Заради очакваните протести от Столичната община предупредиха, че е възможно да има затруднения в движението в центъра на София и на входовете и изходите на града.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:05, 18.11.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Неделният ден в столицата ще бъде белязан от протести, предвидени са общо 4 демонострации. В 15 часа трябва да започне автошествието под надслов "Смяна на системата", организирано от гражданско сдружение "Промяна". Очаква се към шествието да се присъединят хора от цялата страна. По-рано днес от Пловдив и Пазарджик тръгнаха част от демонстрантите. Те стигнаха София около 11 часа, след това бяха ескортирани от полицията до площад "Александър Невски". Обстановката на "Тракия" към този час е спокойна.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Ние сме създали необходимата организация, така че, от една страна, да гарантираме мирен протест на тези, които протестират, а от друга, да гарантираме сигурността на останалите граждани. При такива организации винаги получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си обясним мотивацията да присъстват там. Но пак казвам - ние сме там за да предотвратяваме конфликти и провокации.


;

От Столична община очакват между 300 и 500 автомобила да дойдат в столицата. За да бъдат осигурени паркоместа за обществено ползване ще бъдат затворени паркингите на площад "Княз Александър I Батенберг" и площад "Александър Невски".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълна от недоволство: Протести в редица градове на страната
Вълна от недоволство: Протести в редица градове на страната
Над 2000 полицаи охраняват протестите в страната
Над 2000 полицаи охраняват протестите в страната