НОВИНИ

Очакван задочен спор в „Панорама“ между Ска Келер и Ангел Джамбазки

„Новият българският антикорупционен закон би усложнил ситуацията, защото поставя под въпрос работата на различни ведомства и субекти.“ Това заяви евродепутатката и съпредседател на „Зелените - Европейски свободен алианс“ Ска Келер, в предаването „Панорама“. Участието ѝ в снощния протест срещу решението на правителството за промяна на устройствения план на Национален парк „Пирин“, стана причина за остра декларация от страна на НФСБ. Правителството обаче се разграничи на позицията на коалиционния си партньор.

Мария Чернева
от Мария Чернева
23:09, 09.02.2018
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Немската евродепутатка Ска Келер заяви за "Панорама", че е подробно запозната с всички страни по казуса Пирин, чула е и отговора на нашия министър-председател в европарламента.

Ска Келер - съпредседател на Зелените - европейски свободен алианс: Аз не вярвам на министър-председателя. Ако прочетете изменения план за управление на национален парк Пирин ще видите, че никъде не се споменава само втори ски лифт, а зоната за ски туризъм се разширява пет пъти.
;

Позицията на Ска Келер срещна остра реакция на евродепутата Ангел Джамбазки. Според него тя е тежко заблудена.

Ангел Джамбазки - евродепутат от Европейските консерватори и реформисти: Категорично застрояването на 48 процента от Пирин е лъжа и утопия, това не е вярно и няма да се случи. Колегата протестира в България, но не отваря дума за Германия. За две години в Германия са построени 14 нови лифта, при два пъти по-ниска надморска височина, които не са по 4 човека в кабинка. Техните кабини са като малки автобуси, както е добре известно.
;

В декларация, Националният фронт за спасение на България, настояват страната ни да изпрати нота до Европарламента, правителството на Германия и Партията на зелените за недопустима намеса във вътрешните работи. Кабинетът се разграничи от позицията на НФСБ, като в съобщение на пресцентъра си подчертава, че българското правителство винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият златен медал в Пьонгчанг бе спечелен от Шарлоте Кала в скиатлона на 15 км.
Първият златен медал в Пьонгчанг бе спечелен от Шарлоте Кала в скиатлона на 15 км.
Тежък пътен инцидент на пътя София - Варна в село Брeсница с каруца
Тежък пътен инцидент на пътя София - Варна в село Брeсница с каруца