„Новият българският антикорупционен закон би усложнил ситуацията, защото поставя под въпрос работата на различни ведомства и субекти.“ Това заяви евродепутатката и съпредседател на „Зелените - Европейски свободен алианс“ Ска Келер, в предаването „Панорама“. Участието ѝ в снощния протест срещу решението на правителството за промяна на устройствения план на Национален парк „Пирин“, стана причина за остра декларация от страна на НФСБ. Правителството обаче се разграничи на позицията на коалиционния си партньор.

Немската евродепутатка Ска Келер заяви за "Панорама", че е подробно запозната с всички страни по казуса Пирин, чула е и отговора на нашия министър-председател в европарламента.

Ска Келер - съпредседател на Зелените - европейски свободен алианс: Аз не вярвам на министър-председателя. Ако прочетете изменения план за управление на национален парк Пирин ще видите, че никъде не се споменава само втори ски лифт, а зоната за ски туризъм се разширява пет пъти.
Ска Келер пред „Панорама“: Не вярвам на българския министър-председател

Ска Келер пред „Панорама“: Не вярвам на българския министър-председател

Франческа Мария Келер е евродепутат, предпочита да я наричат Ска и е сред лидерите на зелените в Европарламента. Убедена е, че борбата с корупцията...

Позицията на Ска Келер срещна остра реакция на евродепутата Ангел Джамбазки. Според него тя е тежко заблудена.

Ангел Джамбазки - евродепутат от Европейските консерватори и реформисти: Категорично застрояването на 48 процента от Пирин е лъжа и утопия, това не е вярно и няма да се случи. Колегата протестира в България, но не отваря дума за Германия. За две години в Германия са построени 14 нови лифта, при два пъти по-ниска надморска височина, които не са по 4 човека в кабинка. Техните кабини са като малки автобуси, както е добре известно.
Ангел Джамбазки коментира изказването на Ска Келер

Ангел Джамбазки коментира изказването на Ска Келер

Критиките на съпредседателя на Зелените – Европейски свободен алианс Ска Келер са неоснователни, особено в изказването й, че не вярва на нашия министъ...

В декларация, Националният фронт за спасение на България, настояват страната ни да изпрати нота до Европарламента, правителството на Германия и Партията на зелените за недопустима намеса във вътрешните работи. Кабинетът се разграничи от позицията на НФСБ, като в съобщение на пресцентъра си подчертава, че българското правителство винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона.

Правителството се разграничи от декларацията на НФСБ за Ска Келер

Правителството се разграничи от декларацията на НФСБ за Ска Келер

В позиция, разпространена от политическа партия "Зелените", декларацията на НФСБ беше наречена дипломатически гаф, опозоряващ страната ни пред европей...