НОВИНИ

Очакват повече туристи на българското Черноморие тази година

Два месеца преди началото на активния туристически сезон по Черноморието вече има хотели, резервирани 100 процента за определени периоди от лятото. Морските летища Варна и Бургас също отбелязват сериозен ръст на планираните полети. Повече туристи, по-добри заплати за заетите в бранша, но и по-високи цени на услугите – това са очакванията за летния туристически сезон край морето.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Вилиана Иванова
15:09, 22.03.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Предварителните записвания показват тенденция за между 7 и 10% повече туристи по родните плажове.

Атанас Карагеоргиев, хотелиер
"Отвори се пазарът от бившата Източна Европа. Поляци, чехи, от трите балтийски държави също идват хора, украинци, въпреки че са в състояние на гражданска война, руснаци, разбира се."

Очакванията за повече гости – както чуждестранни, така и български, потвърждават не само в курортите, но и в градските хотели.

Павлин Косев, мениджър, председател на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация
"Със сигурност ще има покачване на заплатите на персонала, със сигурност ще има и покачване на цените към крайните туристи, неизбежно е това нещо. И, за да имаме качествени хора като персонал и да имаме коректни отношения към държавата, трябва да продаваме на по-висока цена."

В повече от 14 големи международни туристически борси и изложения е участвала страната ни само от началото на годината, отчитат от туристическото министерство. Работещите в бранша обаче твърдят, че все още не е намерена формулата, по която държавата да рекламира истинския потенциал за туризъм в България.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жп стачка в Румъния
Жп стачка в Румъния
Наградиха чистачката, която намери и върна 1750 евро
Наградиха чистачката, която намери и върна 1750 евро