Испански съд ще произенсе след час присъди срещу сестрата на краля инфанта Кристина и съпруга й Иняки Ураднагарин. Двамата са обвинени в данъчни измами и финансови злоупотреби. Процесът продължи една година.

Инфанта Кристина и съпругът ѝ бяха разследвани по така наречената афера Ноос по името на фондацията с идеална цел, управлявана от Иняки Урдангарин. 51-годишната сестра на краля е обвинена в данъчни измами, свързани с предполагаемо отклоняване на средства от фондацията на съпруга ѝ. През януари 2016 г., Кристина стана първият член на кралското семейство, който беше изправен в съда.

49-годишният ѝ съпруг, олимпийски медалист по хандбал е обвинен и в злоупотреба с влияние и пране на пари. Прокуратурата поиска за него присъда от 19 години затвор. Смята се, че той е отклонил сумата от 6 милиона евросубсидии, дарени от регионалните правителства на Балеарските острови и Барселона в периода 2004 - 2006 година. Кристина беше съдена по жалба на организацията " Чисти ръце " . Според адвокатите на принцесата, нейни представители са поискали пари, за да оттеглят жалбата.

Испанската инфанта Кристина на съд

Испанската инфанта Кристина на съд

Испанската инфанта - 50 годишната сестра на испанския крал Фелипе днес застана на съд.

Инфантата Кристина е обвинена в пране на пари

Инфантата Кристина е обвинена в пране на пари

Сестрата на испанския крал, инфантата Кристина, е обвинена в данъчна измама и парне на пари.