НОВИНИ

Очакват се присъдите срещу инфанта Кристина и съпруга й

Испански съд ще произенсе след час присъди срещу сестрата на краля инфанта Кристина и съпруга й Иняки Ураднагарин. Двамата са обвинени в данъчни измами и финансови злоупотреби. Процесът продължи една година.

bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 17.02.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Инфанта Кристина и съпругът ѝ бяха разследвани по така наречената афера Ноос по името на фондацията с идеална цел, управлявана от Иняки Урдангарин. 51-годишната сестра на краля е обвинена в данъчни измами, свързани с предполагаемо отклоняване на средства от фондацията на съпруга ѝ. През януари 2016 г., Кристина стана първият член на кралското семейство, който беше изправен в съда.

49-годишният ѝ съпруг, олимпийски медалист по хандбал е обвинен и в злоупотреба с влияние и пране на пари. Прокуратурата поиска за него присъда от 19 години затвор. Смята се, че той е отклонил сумата от 6 милиона евросубсидии, дарени от регионалните правителства на Балеарските острови и Барселона в периода 2004 - 2006 година. Кристина беше съдена по жалба на организацията " Чисти ръце " . Според адвокатите на принцесата, нейни представители са поискали пари, за да оттеглят жалбата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Протест на работещите в метрото, трамваите и електрическата железница в Атина
​Протест на работещите в метрото, трамваите и електрическата железница в Атина
Роботът Финч учи варненски деца на програмиране
Роботът Финч учи варненски деца на програмиране