НОВИНИ

Очакват се резултатите от проверките в две болници заради починал пациент

Очаква се днес или най-късно утре да излязат резултатите от проверките на здравното министерство в Пирогов, "Aлександровска" болница и Спешната помощ в София. Те бяха разпоредени от министър Николай Петров, след отрито писмо от жена, която се оплака, че линейката се забавила, в Пирогов са отказали да лекуват съпруга й, а в "Александорвка", където мъжът починал, са забавили приема му. При вътрешната проверка в "Алескандроска" болница не бяха открити наруения.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
12:38, 02.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
Още

От Центъра за спешна помощ обясниха,че са имали 12 дежурни екипа, а в Пирогов уволниха дежурните в спешния кардиологичен кабинет, които са отказали да приемат пациента. В края на миналата седмица част от лекарите обявиха, че уволненията са прибързани и излязоха на протест в защита на колегите си. Пред БНТ директорът на спешния институт обясни защо е уволнил медиците.

Балтов съобщи че до края на седмицата се очакват и резултатите от вътрешната проверка по случая с 67-годишната жена, на която е била отказана помощ. Припомням, синът на починалата жена, който е спешен медик в Америка, разказа пред БНТ, че лекарите отказали да приемат майка му и я пренасочили към ВМА, а това се оказва фатално.

проф. Асен Балтов - директор на УМБАЛСМ "ПИРОГОВ": Аз като лекар наистина също бих постъпил като тях, бих се застъпил за колегите. Като директор на тази болница съм длъжен да взема сериозни мекри, за да оже все пак хората да знаят, че това нещо не тябва да се повтаря. Този пациент не е бил изобшо в добро обшо състояние. Това, което се твърдеше в отвореното писмо към министъра, се оказа абсолютно вярно. И се наложи да се стигне до това решение. Пациентът е доведен от екип на ЦСМП в "Пирогов". В "Пирогов" не му е направено нито изследване, нито съответно е бил регистриран. А това не е така. "
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят временно централния вход на НДК, основен става А4
Затварят временно централния вход на НДК, основен става А4
Влизат в сила новите правила за синя и зелена зони в София
Влизат в сила новите правила за синя и зелена зони в София