Над милиард и половина ще струват новите проекти на столичната община. Над 447 милиона ще бъдат похарчени за подобрения на градския транспорт. Очаква се догодина да се пусне третият лъч на метрото с влакчета, които имат възможност да се движат без машинист, каза заместник-кметът по финанси, здравеопазване и транспорт Дончо Барбалов.

Имаме няколко ключови проекта. Единият е метрото - догодина имаме средствата за приключване работата по първи етап на третия лъч, като септември месец догодина вече трябва да е въведен в експлоатация, добави Барбалов.

Имаме 47 милиона и половина за ремонт на основни булеварди. Насочили сме се приоритетно по вътрешния ринг на София. Един от основните ни приоритети да направим такава връзка между районите, че да не се минава през центъра, обясни-заместник-кметът на столицата.

Строежът на третия лъч на метрото: Кои квартали ще го ползват през 2019 г.?

Строежът на третия лъч на метрото: Кои квартали ще го ползват през 2019 г.?

Осем станции от столичното метро са готови, а се очаква след въвеждането им в експлоатация се очаква то да бъде ползвано от половин милион души всеки...

Предстои разширение и изграждане на платно на "Тодор Каблешков" от бул. "България" до ул. "Костенски водопад". Ще бъде и изградена улица, която ще прерасне в булевард - "Филип Кутев". Идеята е тази малка улица да се разшири, каза Барбалов.

Работи се и по доставка на нови трамваи.

Дончо Барбалов, заместник-кмета по финанси, здравеопазване и транспорт: Започна ремонт по ул. "Каменоделска" за пускане на нов трамвай. По "Цар Борис" се надяваме догодина с европари да започне рехабилитация на трамвайното трасе. Ще имаме няколко нови рехабилитирани трасета.
Крусев: Имаме готовност да пуснем редовното трамвайно движение по "Графа"

Крусев: Имаме готовност да пуснем редовното трамвайно движение по "Графа"

Всички линии на градския транспорт се движат по разписание, призоваваме хората да го използват по възможност. Това коментира заместник-кметът по транс...

Барбалов открои, че има много работа по трасето на "Граф Игнатиев", но се очаква скоро да се пусне трамвайната линия, която да е и по-тиха. Трябва да се направят тротоари на "Свети Седмочисленици". Има още детайли за дооправяне, каза зам.-кметът.

Предвижда се и доставка на нови електробуси през 2019 г.

Вижте целия разговор във видеото.