НОВИНИ

Още едно ново лице във френската политика

Още едно ново лице на френския политически небосклон - за депутат в Националното събрание бе избран 30-годишният Гийом Касбариан. Той е представител на младата партия на новоизбрания френски президент Еманюел Макрон "Република, напред!". Въпреки че не се е занимавал с политика досега, казва, че отдавна е политически ангажиран и е готов да бъде част от промяната.

bnt avatar logo
от БНТ
07:27, 28.06.2017
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Завършилият бизнес училище Гийом Касбариан работи осем години в консултантска компания в Париж. Решава да се присъедини към партията на президента Макрон през април 2016 г., когато всъщност се създава новата политическа формация.

Гийом Касбариан, френски депутат: Случи се на 6-ти април 2016 г., първият ден от създаването на движение "Напред!". Аз съм един от първите 500 последователи. Внимателно наблюдавах по медиите какво прави Макрон и когато създаде своето движение, си казах - трябва да отида, трябва да се присъединя към него, трябва да се боря. За първи път изпитах това усещане, че нещо трябва да се направи.

Забележителното е, че 30-годишният Касбариан печели депутатското си място, побеждавайки дългогодишният парламентарист и бивш кмет на Шартр - консерваторът Жан-Пиер Горж, който неизменно е в Националното събрание от 2002 г. насам. Младият законодател обаче се чувства достатъчно подготвен, за да "промени политиката".

Гийом Касбариан, френски депутат: Като консултант съм имал контакти с крайно консервативни фирми, където нищо не се променя, а хората казват: "Вижте, правим това от 20 години, спрете!". Работата ми се състоеше в това да го преодолея, да ги убедя, че може да се случи нещо различно, да се намери алтернативно решение, да се обнови начина, по който се прави бизнес. Именно с такава упоритост - в продължение на осем години да променям някои компании, мисля, че можем да трансформираме и политиката. Така че не се тревожа. Ще има съпротива за промяната, но аз съм добре подготвен и имам желание да прескоча подобни препятствия.

Едно от първите неща, които младият депутат направи, бе да посети пожарна станция и високотехнологична фабрика. Той има идея да превърне каравана в подвижен офис, за да може веднъж седмично да се среща с избиратели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ген. Симеонов: Важно е колко струва жизненият цикъл на новия изтребител
Ген. Симеонов: Важно е колко струва жизненият цикъл на новия изтребител
Най-уязвими от вируса изнудвач са фирмите на малкия и среден бизнес
Най-уязвими от вируса изнудвач са фирмите на малкия и среден бизнес