НОВИНИ

Официално: Делян Добрев от ГЕРБ вече не е депутат

Делян Добрев от ГЕРБ вече не е депутат. В негово отсъствие, парламентът прие оставката му с 96 гласа за, 7 против и трима въздържали се. Добрев се отказа от депутатското си място след медийни публикации за евтини имоти на негови близки. От ляво го поздравиха за решението. В залата Добрев получи защита от колегата си от ГЕРБ Георги Марков, а в кулоарите от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Според Симеонов, след като премиерът Борисов масово иска оставки, ще възникне въпросът и за неговата оставка. Репортаж на Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:10, 10.04.2019
Чете се за: 01:38 мин.
У нас

Разпалено изказване в защита на Делян Добрев разгорещи пленарната зала.

Георги Марков - ГЕРБ: Видях, по излъчването на Делян Добрев, че е едно чудесно момче, с буден и честен поглед, което се чувства политически убито, това за втори път го казва. И аз точно затова няма да гласувам тази оставка. Майната му на неприкосновеност на частната собственост, майната му на стопанската свободна инициатива, долу пазара на имоти. И да се върнем в комунизма. То бива, бива вече с тия апартаменти. В колиби ли да живеят народните представители? Какъв е този садизъм?

От НФCБ също са гласували против оставката на Делян Добрев. Валери Симеонов беше ироничен, че с тези скандали накрая никой с апартамент няма да иска да влиза в политиката.

Валери Симеонов- председател на НФСБ, ПГ "Обединени патриоти": За народни представители трябва да се кандидатират малоимотни хора, които нямат собственост, хора, които спят под мостовете на Перловската река и хора, които са клошари. С други думи свидетели сме на едно опростачване в политиката. За това има заслуга и министър-председателят. А честито сега! Защото приема оставки на килограм. Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности да подават оставка,в крайна сметка неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка.

От ГЕРБ не изключват риска след многото оставки да се стигне до предсрочни избори.

Тома Биков - ГЕРБ: Всяко нещо е риск - може и да е риск. Въпросът е, че когато има единен стандарт, той трябва да е единен, не може да е двоен.

ДПС отказаха коментар по темата. А според БСП, ГЕРБ са намерили сили в себе си да решат проблема.

Кирил Добрев - БСП: Втори успешен опит на Делян Добрев, поздравявам го за тази решителна постъпка. Надявам се да няма скъсани ризи и на кой ни оставяш!

БСП обаче не смятат да свалят доверието си от техния колега Валери Жаблянов, за който тече имотна проверка.

Кирил Добрев - БСП: Имаме опозиционен депутат, който през последните години единственото, което е управлявал е собствената си заплата. Разликата между управляващи и опозиция е от земята до небето. Ако в едното имаме оръжие-артилерия, в другото имаме тръбички за фунийки.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров оставките във властта са нещо нормално и естествено.

Волен Сидеров - председател на "Атака": Не виждам защо трябва да правим драма от това, не виждам защо трябва да обявяваме края на света. Има достатъчно подготвени кадри от парламента, не се оголва с оставката на един или друг. Смятам, че ще бъде поука и това ,което става е пречистващо.

От "Воля" са подкрепили оставката на Добрев, защото е лично волеизявление.

Веселин Марешки - председател на "Воля" Заради махленски неща, изнесени в медиите, които към днешна дата стоят недоказани като някакво нарушение, не обръщаме внимание на основното, а се занимаваме с махленщини.

Напуснал парламентарната сцена, Делян Добрев продължава да работи за ГЕРБ като областен координатор в Хасково.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ротвайлери нахапаха три деца и възрастен мъж в Железница
Ротвайлери нахапаха три деца и възрастен мъж в Железница
Правителството одобри допълнителни 50 млн. лв. за болниците
Правителството одобри допълнителни 50 млн. лв. за болниците