НАТО покани Република Македония да започне преговори за присъединяване към Алианса. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на пресконференция след първото заседание от двудневната среща на държавните и правителствените ръководители от военнополитическия съюз в Брюксел.

© БТА

Той уточни, че Македония ще стане 30-ата държава от пакта, когато приключат процедурите около утвърждаването на споразумението между Скопие и Атина. Това показва, че вратите на НАТО остават отворени, добави Столтенберг.

Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО: Такава възможност се предоставя веднъж в живота. Ако хората в Бившата югославска република Македония не подкрепят споразумението, страната няма да бъде приета в Алианса. Няма как хем да не се смени името, хем да бъде приета в НАТО. Хората трябва да вземат решение. Необходимо е да бъдат преминати националните процедури.

Тръмп вдигна напрежението в НАТО заради бюджета за отбрана на страните от ЕС

Тръмп вдигна напрежението в НАТО заради бюджета за отбрана на страните от ЕС

В Брюксел започна двудневната среща на върха на НАТО. Българската делегация се води от президента Румен Радев. Разходите за отбрана са една от чувстви...