НОВИНИ

Официално: Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство в Нови Искър

Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство в Нови Искър, това се доказва с ДНК и веществени доказателства. Той е действал сам и не е имал съучастници. Ангелов все още не е задържан. Това заяви на брифинг директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:04, 05.01.2018 (извънредно)
7662
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

„Горският човек“ - така познати наричали Росен Ангелов, предаде репортерът на БНТ Пенка Ангелова. Той е човек с 3 присъди и няколко висящи разследвания, без документи, без собственост и работа, който не поддържа връзка с никой от роднините си. И издирван - без резултат повече от 8 години - след последната присъда, която е за блудство с дете, извършено в района на с. Луково. Ето и извадки от психопрофил, който му е правен в затвора, където е лежал за кражба и изнасилване:

Ивайло Иванов - директор на СДВР: Хитър, лукав прикрит, с високо самочувствие, конфликтен...

Мотивът за убийството е личен, категорични са разследващите. Ангелов имал връзка с една от жертвите - Кети Кюхова, която е продължила около 6 месеца.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Има особености на характера, които го правят особено раздразнителен, когато бъде отхвърлен. Следващите жертви вероятно са да се прикрие възможността да се разкрие - майката на убитата е била наясно с тази връзка.

Според разкритията до момента Кети Кюхова е убита първа. Едва по-късно тялото е откарано с джипа и хвърлено в кладенеца, където беше открито. Според разследващите убиецът е претърсвал къщата методично, разбивал врати, за да отстрани всички възможни свидетели. Предполага се, че 16-годишната Нанси и приятелят ѝ, които бяха открити на втория етаж, са опитали да се скрият. Има данни от аутопсиите и за съпротива.

;

Всички са простреляни по няколко пъти, включително с т. нар. „контролен изстрел“ в главата. Гилзите са от един и същи пистолет, който не е открит. Извършителят не е бързал, направил е опит да почисти, като дори събрал част от гилзите. И според разследващите - не е имал съучастник.

Борислав Сарафов - зам.-главен прокурор и директор на Националната следствена служба: Всички колеги вложиха душа и сърце, максимален професионализъм, за да бъде разкрито и доказано огормен обем процесуално-следствени действия доказва по несъмнен начин авторството. Извършител е росен Желев Ангелов.

По случая са назначени над 90 експертизи, направени са няколко огледа на местопрестъплението, десетки претърсвания на жилища и местности, разпитани са повече от 20 свидетели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасност от лавини в италианските Алпи
Опасност от лавини в италианските Алпи
Астрономическата обсерватория във Варна навършва  50 години
Астрономическата обсерватория във Варна навършва 50 години