Румяна Бъчварова връчи акредитивните си писма на президента на Израел - Реувен Ривлин и така встъпи официално в длъжност като посланик на България. Това съобщи самата Бъчварова във Фейсбук профила си.

© Сн. Фейсбук

Бившият вицепремиер и вътрешен министър на страната, а доскоро и началник на кабинета на премиера Бойко Борисов написа още: "Днес връчих акредитивните си писма на президента на Държавата Израел г-н Реувен Ривлин. За мен е изключителна чест да представлявам Република България в Израел, където българите се чувстваме сред приятели.

По време на срещата с държавния глава г-н Реувен Ривлин успяхме да обсъдим редица теми за сътрудничеството между Република България и Държавата Израел, както и бъдещата съвместна работа между двете страни.

Изключително съм признателна за това, че Президентът посочи заслугата на България за спасяването на българските евреи и изтъкна основните постижения в двустранните отношения. Той подчерта потенциала на партньорството и акцентира, че то може да бъде засилено още за развитие на двустранното икономическо сътрудничество, особено в сферата на иновациите, науката и енергетиката.

В рамките на разговора аз засвидетелствах още веднъж ангажимента и решимостта на българската страна да работи приоритетно за постигането на конкретни практически резултати по вече съществуващите споразумения, както и да бъде положено началото на нови."