НОВИНИ

Огнян Златев: Европа е единна

В безпрецедентна ситуация сме и новата ситуация изисква нови мерки, заяви в "Денят започва" ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Според него ние изоставаме в събирането на предварителна информация, която да насочи към предотвратяване на такива събития и трябва службите, които се занимават с превенцията на такива действия, да променят своя подход.

огнян златев европа единна
bnt avatar logo
от БНТ
10:19, 23.03.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Очевидно сме в една нова ситуация, очевидно е, че всички мерки, които са били предприемани досега, не са били достатъчно ефективни, за да се стигне до тази ситуация, каза в студиото на “Денят започва” ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

Той призова да изчакаме пълноценно разследване, като вярва, че властите и разследващите органи бързо ще стигнат до това какво се крие зад атентата.

В безпрецедентна ситуация сме и новата ситуация изисква нови мерки, подчерта Огнян Златев и коментира, че всичко трябва да бъде премислено, ясно и да излъчва много силен сигнал към гражданите. След изявления на експерти става ясно, че както ние, така и европейските служби, изостават в събирането на предварителна информация, която да насочи към предотвратяване на такива събития.

Трябва службите, които се занимават с превенцията на такива действия, да променят своя подход, каза Златев

“Смятам, че Европа е единна и това беше достатъчно ясно демонстрирано от изявленията на тези ръководители, които чух – президента Оланд, канцлера Меркел, ръководителите на Холандия, на Белгия, на европейските институции”, заяви ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България. И призова да се пазим от крайни становища и търсене на връзки там, където все още не се знае дали ги има.

Цялото интервю можете да видите в "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво знаем и какво не знаем за атентатите в Брюксел до този момент
Какво знаем и какво не знаем за атентатите в Брюксел до този момент
Фирми в Дупница се готвят за национални програми за заетост
Фирми в Дупница се готвят за национални програми за заетост