НОВИНИ

Огнян Златев: Европейският съюз не е заплашен от разпад

Европейският съюз не е заплашен от разпад след случилото се във Великобритания. Това коментира ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев. Той определи ситуацията като безпрецедентна. Тепърва всички гражданите на ЕС и на Великобритания ще се учим какво е да се разделяме в някои направления, каза още Златев. По думите му стремежът на европейските лидери е това разделяне да стане по правилата и да избегнем дългия период на неизвестност, който може да даде възможност за финансови спекулации.

Росица Белева
от Росица Белева
07:59, 27.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България: Последните няколко години така ни се случи в Европа, че ние излизаме от една криза и влизаме в друга, като се справяме с предишната. Ние сме оптимисти, че ще се справим и с тази криза. На никого не е приятно след 43 години ползотворно сътрудничество да настане разделянето. Трябва много внимателно да се види и да се прецени как да бъде избран точно този начин за разделяне, който да е от полза и за двете страни.

Съвсем естествено е нашите сънародници във Великобритания да изпитват някакво притеснение, каза Огнян Златев. Според него обаче реална заплаха за студентите не съществува, тъй като има академична автономия във Великобритания и университетите сами решават кое е най-добре за тях.

Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България: Университетите са петини да използваме този израз да имат колкото се може повече чуждестранни студенти. Нашите сънародници, които пребивават там легално също не смятам, че имат повод за притеснение, тъй като те разполагат с документи за самоличност. Така,че не виждам някаква голяма драма да им предстои да им се случва.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолет на сингапурските авиолинии се запали
Самолет на сингапурските авиолинии се запали
Най-масовият гей парад в историята на Ню Йорк
Най-масовият гей парад в историята на Ню Йорк