НОВИНИ

Огнян Златев: Трябва да имаме силна кандидатура за еврокомисар

Тази година Деня на Европа у нас ще се чества и в контекста на 10 годишнината от приемането на България в Европейския съюз и предстоящото първо наше председателство през 2018 година. След изборите във Франция Европа е по-стабилна, но тепърва предстои развръзката на предстоящия вот в Германия. Това коментира в студиото на Денят започва представителят на Еврокомисията у нас Огнян Златев. Той очаква правителството да предложи утре силна кандидатура за български еврокомисар.

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 09.05.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България: "Ние трябва да имаме достатъчно силна кандидатура. Нека не забравяме, погледнете останалите членове на колежа, другите комисари. Вижте какъв е техния бекграунд. Имаме министри, бивши министър-председатели, имаме опитни политици. На нас ни трябва силен човек. Аз съм сигурен, че какъвто и ресор да бъде предоставен на България, българския комисар ще успее да се справи. Но за това трябва да бъде силна фигура."
Огнян Златев: "В последните години едва ли е имало по-интензивен период на кризи. Независимо от това, Европа успява да се справя с тях."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Най-рано в неделя Макрон ще обяви кандидата за премиер
От нашите пратеници: Най-рано в неделя Макрон ще обяви кандидата за премиер
Робърт де Ниро беше удостоен с наградата Чаплин
Робърт де Ниро беше удостоен с наградата "Чаплин"