НОВИНИ

Оградата на границата с Турция в Хасковска област ще бъде удължена

Налага се корекция на изграждащото се трасе на защитното съоръжение по границата с Турция на територията на област Хасково. То ще бъде удължено с между 1 и 1,8 километра, съобщи областният управител Минко Ангелов. Предстои да се иска финансиране за допълнителния участък, уточни той.

bnt avatar logo
от БТА
13:41, 15.04.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
оградата границата турция хасковска област удължена

Според него това се налага заради изключително проблемния и скалист терен по поречието на Тунджа, който трябва да бъде заобиколен. Преодоляно е същественото забавяне на строителството на оградата, което според изпълнителите на обекта се е дължало на тежката зима, каза още Ангелов.

По неговите думи строителите ще бъдат задължени да изготвят седмични графици за напредъка по разделеното на четири 12-километровото трасе, с което теленото съоръжение ще бъде изцяло завършено на територията на област Хасково.

Крайният срок за приключване на монтажните работи е 31 май, припомни областният управител. Той информира още, че 9,5 километра от участъците са напълно готови за поставянето на оградата, която вече е монтирана върху 15 процента от дължината на целия участък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови елементи се прибавят към великденските традиции в Румъния
Нови елементи се прибавят към великденските традиции в Румъния
Турция арестува отново 12 журналисти
Турция арестува отново 12 журналисти