Ограничава се движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища утре на 26 декември. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на петте почивни дни за Коледа. Това съобщава пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура".

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимните условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Забраната за движение на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари /ADR/.

За улеснение на трафика през Владая и за повишаване на пътната безопасност през светлата част на денонощието ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 /Е-79/. Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовището "Драгичево". По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".