НОВИНИ

Ограничават движението на ТИР-овете заради Великденските празници

Заради Великденската ваканция и очакването , че много хора ще тръгнат на път с автомобилите си през идващите 4 почивни дни, движението на ТИР-овете се ограничава.

bnt avatar logo
от БНТ
06:51, 28.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Ограничението ще важи от 16.00 часа до 20.00 часа по първокласните пътища, по автомагистралите и по част от пътищата втори клас. На прохода Владая, който е натоварена точка за вход и изход от София, ще бъде въведен специален режим. Преди празниците ще се излиза в две ленти посока Перник, а при прибирането - обратно в две ленти към София. Преди и по време на празниците ремонтните дейности по републиканската пътна мрежа са ограничени до минимум. Мобилизирани са допълнителни екипи на Пътна полиция.

Около 40 хил. румънци вероятно ще дойдат в България смятат от Агенция „Пътна инфраструктура". Брошури с информация за обходни маршрути и GPS-координати ще бъдат раздавани на шофьорите на Дунав мост и Дуранкулак. За да не се минава по магистралата за Варна и Аспаруховия мост, който е в ремонт, шофьорите от Румъния, които пътуват към Южното Черноморие, ще бъдат пренасочени през Ришкия проход.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Форум за пътна безопасност се провежда в Пловдив
Форум за пътна безопасност се провежда в Пловдив
Депутатите продължават с гласуването на промените в Изборния кодекс
Депутатите продължават с гласуването на промените в Изборния кодекс