Достъпът на автомобили до плажната ивица на Корал става невъзможен, след като фирмата собственик на прилежащите терени започна да огражда имота. Испанската фирма, притежаваща парцелите, два пъти е била глобявана от кмета на Царево заради това, че допуска на нейната територия да се поставят каравани и палатки. С решение на екоминистерството плажът "Корал" е обявен за природосъобразен и къмпингуването е забранено.

От общината потвърдиха, че изгражданата в момента близа 4-километрова ограда не се нуждае от специално строително разрешение.

Добромир Драганов-техн.ръководител -"Всичко си е легално, законно, няма никакви проблеми. Обектът се охранява вечер "Ще има такива пътеки по които хората да достигат до плажа, но без каравани и без такива работи незаконни, както е било до момента."

През последните години община Царево и експерти от екоминистерството правеха проверки на незаконния къмпинг, а те завършваха със скандали и протести. Кметът на Царево се принудил да наложи глоба на собственика на имота, за да го накара да го стопанисва според изискванията на закона.

Инж.Георги Лапчев-кмет на Община Царево-"Последният акт беше написан преди месец може би и изпратихме директно в Испания. Факт, че най-вероятно той е въздействал върху собственика и той е решил да загради своя имот."

Кметът на Царево е категоричен, че общинският път до Корал е свободен и опроверга появилите се твърдения, че плажната ивица ще се застрои.

Инж.Георги Лапчев-кмет на Община Царево: "Не ми е известно да са направени, каквито и да било наченки за строителство. Доколкото зная нито тази година, нито догодина, нито може би и по-догодина."

От испанската фирма, собственик на имота, са поставили табели, че достъпът до плажа ще бъде свободен за пешеходци, но каравани и палатки няма да има.