НОВИНИ

Огромен успех за "Набуко" на открито

Огромен успех пожъна премиерата на мегапродукцията „Набуко" пред катедралата "Св. Александър Невски". Дори едно място не остана празно на трибуната с 1500 места. С основание спектакълът беше чакан нетърпеливо повече от месец от меломаните.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева оператор: Недялко Данов
12:45, 24.07.2016
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Да поставиш „Набуко" е начинание, което крие в себе си както шансове за успех, така и много подводни камъни. Тази опера на Верди изобилства от популярни мелодии и е много обичана от почитателите на класиката. Затова е изключително важно певците в централните роли да са много внимателно подбрани, а разказът на сцената да е увлекателен и ефектен. Повече от месец най-нетърпеливите правеха догадки дали Софийската опера ще се справи на нужното ниво. Още в антракта публиката развълнувано обсъждаше поразителния ефект на постановката.

- Ние сме големи меломани, бяхме едни от първите, които се сдобихме с билети. Ще го гледаме и утре, защото съставите са изключително богати и разнообразни - да можем да видим и другите изпълнители. Имаме за още няколко спектакъла билети.
- Влюбих се в този спектакъл. Колосално! Очарована съм от декора, очарована съм от архитектурата. А костюмите са просто изключителни!
;

Събитието уважиха и много популярни личности, политици и хора на бизнеса.

Вежди Рашидов - министър на културата: Карталов е един мащабен човек, един човек, който не е в тясното, не е в тесногръдието. Много мащабен и разбира се с фантазия малко повече отколкото някои хора имат. Така, че такива хора са двигателя.
Цецка Цачева председател на НС: Всеки спектакъл има своя личен знак - въплътеното изкуство на нашите неповторими гласове и музиканти, заедно с усилията на сценографи, технически ефекти - всичко това придава една невероятна атмосфера, на която се радваме всички, които тази вечер сме тук, на тази уникална постановка.

Италианското сопрано Сузана Бранкини и басът Роберто Скандиуци впечатлиха с яркото си присъствие на сцената и спечелиха заслужени овации. Истински взрив от аплодисменти обаче предизвика изключителния Владимир Стоянов в ролята на Набуко. Българският баритон е чест гост в спектаклите на най-големите световни театри и завръщането му у нас се превърна в изключително емоционално събитие за поклониците на операта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съмнения за антракс в силистренското село Ситово
Съмнения за антракс в силистренското село Ситово
Бившият ни посланик в САЩ: Турция не би се лишила лесно от партньорство с Щатите
Бившият ни посланик в САЩ: Турция не би се лишила лесно от партньорство с Щатите