НОВИНИ

Огромни дупки се отвориха по главния път Е-79 след снега и студа

Снеговалежите и студът отвориха сериозни дупки по международния път за Гърция. На пътя Е-79 от Благоевград до Симитли и на влизане в Кресненското дефиле има десетки ями, които създават опасност за шофьорите. Някои от тях са дълбоки повече от 5 см.

bnt avatar logo
от Ан. Сукалинска, Ан. Чавдаров
19:09, 17.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Дори товарните автомобили се затрудняват да преминават по пътя Благоевград - Симитли. След местността „Полигона" пътното платно също е осеяно с дупки. Някои са широки повече от 30 сантиметра. опасните дупки по трасето зейват всяка зима в резултат на снеговалежите и рязкото понижаване и повишаване на температурите.

- Наистина има много дупки. Асфалта ли е некачествен, какво е. Може би, сигурно заради трафика, много ТИР-ове, всичко от тука минава. Трябва да се поддържа този асфалт.

- Има ги, ама това е зимата, водата, леда - нормално, но е време да ги поправят.

Опасните дупки по трасето зейват всяка зима от снеговалежите и рязката промяна на температурите. Пътят е ремонтиран преди 16 години, а интензивният трафик по него износва асфалта.

От Агенция „Пътна инфраструктура" вече работят в участъка между Благоевград и Симитли. За запълването на дупките е необходимо асфалтът да бъде сух. Ако това се случи през следващите два дни те ще бъдат закърпени. От пътната агенция обещаха още, че за цялостното подобряване на състоянието на международното трасе от Благоевград до Сандански през пролетта ще бъдат извършени основни ремонти на проблемните части от пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Атанасова: Само партия ГЕРБ не се е коалирала с БСП и ДПС
Десислава Атанасова: Само партия ГЕРБ не се е коалирала с БСП и ДПС
Над 160 пътни произшествия за денонощие в Пловдивско
Над 160 пътни произшествия за денонощие в Пловдивско