НОВИНИ

Огромното свлачище на пътя Смолян - Мадан е много опасно

Огромното по мащабите си свлачище на пътя Смолян -Мадан е много опасно и все още активно, предупреждават специалистите. Пътят е затворен за пореден ден. То обхваща площ от около 20 декара.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
15:44, 13.03.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Разчистването в момента е невъзможно заради опасност от нови срутвания. В района е забранено преминаването дори пеша. Въпреки това десетки хора поемат риска да минат покрай свлачището, за да стигнат до работата си в Смолян.

От общината казаха, че до десет дни трябва да бъде завършен обходен път за леки автомобили. Той ще бъде само за леки автомобили. Утре се очакват и специалисти геолози, които да изследват свлачището и да предложат кардинално решение на проблема.

Николай Мелемов, кмет на Смолян: Все още дейността по разчистването не е започнала, защото утре ще има специалисти от София, които да предпишат точните мерки, за да не се рискува живота на работещите. Аз не съм специалист, но наистина площта е огромна - над 20 дка, които потенциално могат да слязат на пътя, а даже да запушат реката, така че достатъчно опасно. Затова и забранихме преминаването - вярно минават хора и сега, но те вече минават на свой риск.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоминистърът Нено Димов: Няма замърсяване на водата в Брегово
Екоминистърът Нено Димов: Няма замърсяване на водата в Брегово
Ученици учат връстниците си на правосъдие
Ученици учат връстниците си на правосъдие