Тази вечер предстои феноменът "супер синя кървава Луна". Как феномените на Луната се отразява на съня и килограмите. Темата в "Денят започва" коментира д-р Анна Йорданова, специалист по хранене. Тя коментира, че здравословното хранене се влияе от биологичните ритми, а те от осветеността и влиянието на всички атмосферни фактори, включително в много малка степен Луната. Тази теория обаче няма научна обосновка. Д-р Йорданова бе категорична, че жените са по-податливи на такива промени, а осветеността има влияние върху хормоните на съня. По-чувствителни са хора със заболявания.

В "Денят започва" д-р Анна Йорданова коментира, че при хора, които не си доспиват, се увеличава шансът да напълнеят, защото се променя биологичният часовник. Тогава организмът има нужда от повече храна.

Храните, които биха могли да ни предпазят най-много от вируси, са антиоксидантите - витамин Ц, А и Е, селен, които се съдържат в пресни плодове, зеленчуци, чесън и ядки и протеините, които има в млечни, бобови храни, месо, риба и яйца.

Тази вечер предстои феноменът "супер синя кървава Луна"

Тази вечер предстои феноменът "супер синя кървава Луна"

Нощното небе на 31 януари може да се види - суперлуна, синя Луна и пълно лунно затъмнение. Такъв спектакъл се наблюдава за първи път от 150 години на...