НОВИНИ

Около 13 000 елхи предлага на пазара Югозападното държавно предприятие

Близо 13 000 елхи има готовност да предложи на пазара Югозападното държавно предприятие. От тях 3 200 елхички ще бъдат в саксии, за да могат да се засадят след празниците.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
18:23, 05.12.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

От началото на месеца Югозападното държавно предприятие предлага различен размер елхи. Те са от видовете смърч, ела, черен и бял бор. Цените варират от 4 до 40 лева за брой. Тази година елхи от предприятието могат да се поръчат и по телефона .

инж. Вера Станишева – началник отдел „Възобновяване на горите”: Моят телефон е даден на сайта на ЮЗДП като лице за контакт, обаждат ми се и вече планираме доставянето.

През последните години все повече хора купуват елха в саксия, показват наблюденията на горските специалисти. Те съветват хората решили да си купят жива елха за Коледа спазват някои инструкции при поставянето на дървото в дома.

инж. Вера Станишева: По-далеч от климатика, по-далеч от радиатора на парното и когато минат празниците автоматично да се извади на студено някъде за да не и засъхнат корените и листенцата.

Всяка законно отсечена елха е придружена със специална марка и индивидуален номер, припомнят от Държавното горско предприятие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдещето на кохезионната политика
Бъдещето на кохезионната политика
ТИР с тухли се обърна на АМ Тракия
ТИР с тухли се обърна на АМ "Тракия"