Близо 13 000 елхи има готовност да предложи на пазара Югозападното държавно предприятие. От тях 3 200 елхички ще бъдат в саксии, за да могат да се засадят след празниците.

Благоевград

От началото на месеца Югозападното държавно предприятие предлага различен размер елхи. Те са от видовете смърч, ела, черен и бял бор. Цените варират от 4 до 40 лева за брой. Тази година елхи от предприятието могат да се поръчат и по телефона .

инж. Вера Станишева – началник отдел „Възобновяване на горите”: Моят телефон е даден на сайта на ЮЗДП като лице за контакт, обаждат ми се и вече планираме доставянето.

През последните години все повече хора купуват елха в саксия, показват наблюденията на горските специалисти. Те съветват хората решили да си купят жива елха за Коледа спазват някои инструкции при поставянето на дървото в дома.

инж. Вера Станишева: По-далеч от климатика, по-далеч от радиатора на парното и когато минат празниците автоматично да се извади на студено някъде за да не и засъхнат корените и листенцата.

Всяка законно отсечена елха е придружена със специална марка и индивидуален номер, припомнят от Държавното горско предприятие.