НОВИНИ

Около 190 млн. лв. годишно са загубите за бюджета заради контрабандата на цигари

5,6% от пушачите у нас пушат контрабандни цагири, показва социологическо изследване. По данни на Института за пазарна икономика загубите за държавния бюджет са между 150 и 190 млн. лева годишно. Най-високи остават нивата на контрабандата в Свиленград, Плевен и Хасково, а най-ниски - в Габрово и Русе.

bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 04.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

От началото на годината досега митничарите са заловили 1 млн. 650 хиляди кутии незаконни цигари. Постоянен надзор съвместно с жандармериите има във всички български фабрики. Подсилени са и вътрешните за ЕС граници заради повишен трафик на незаконни продукти.

Светослав Владимиров, Агенция "Митници": Ние настина сме взели присърце тази борба с нелегална търговия с тютюневи изделия, стремим се всячески да се справим с нея.
От началото на годината текат така наречените мониторинги във фабриките на така наречените български производители на цигари.
Емил Димитров, председател на парламентарната комисия за борба с контрабандата: Когато имаме незаконни цигари в страната, въпросът е като не са излязли от заводите, това наши количества - стари изнесени в чужбина и върнати ли са, това някаква злоупотреба, която митничарите и жандармеристите да не могат да хванат ли е или всъщност говорим за нелегални фабрики, които се намират на наша територия или на чужда.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Организират петиция до ЕП за спасяване на кравата - беглец
Организират петиция до ЕП за спасяване на кравата - беглец
Премахват пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг
Премахват пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг