НОВИНИ

Около 30 литра на кв.м. валежи се очакват в София, нивата на реките са в норма

Заради обилния дъжд, на места с градушка, очакваното количество валежи в София е около 30 литра на кв. м, съобщават от Столичната община. Нивата в речните корита, които се наблюдават, са в норма. Най-много дъжд е паднал в "Люлин", в Банкя и "Витоша", според справката на общината към 7.30 часа. Във всички райони има дежурни, които следят обстановката.

bnt avatar logo
от БТА
09:06, 03.07.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Екипите на дирекцията "Аварийна помощ и превенция" продължават работа, като обработват получени сигнали за завирявания, за паднали клони. Те работят заедно с екипи на столичната "Пожарна безопасност и защита на населението", които са се отзовали на 10 сигнала за завирявания в различни части на София, както и за паднали клони и дървета в селата Требич, Житен и др.

В момента градският транспорт се движи по всичките маршрути. Възстановено е движението по автобусните линии 45 и 77 по бул. "Вардар". Почистващите фирми имат за задача да следят състоянието на дъждоприемните шахти, Столичният инспекторат контролира почистването на града, се посочва в информацията.

По данни на ЧЕЗ "Електроразпределение-София" без ток е част от с. Клисура, район Банкя - поради локална авария. Екип на дружеството е на място и работи за възстановяването на електрозахранването. Аварийните екипи на "Софийска вода" са работили по шест сигнала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бритни Спиърс предизвика хаос в Йерусалим
Бритни Спиърс предизвика хаос в Йерусалим
Мая Манолова: Двойният стандарт и цените на храните са дискриминация
Мая Манолова: Двойният стандарт и цените на храните са дискриминация