НОВИНИ

Около 300 редки китари бяха продадени за 1,3 милиона долара на търг в Ню Йорк

Аукционна къща "Гърнсис" изложи на търг в Ню Йорк около 300 редки и ценни китари, съобщи ТАСС. Приходите от продажбата възлизат на 1,34 милиона долара, макар че за някои от лотовете бяха платени значително по-малки суми, отколкото се очакваше. Топ лот на търга стана инструмент, създаден специално за блус китариста, певец и продуцент Джони Уинтър, който почина през 2014 г. Китарата White Lazer бе предложена за продажба от негови роднини. Тя намери купувач за 180 000 долара. Платената сума е около 2 пъти по-голяма в сравнение с първоначалната оценка на инструмента, уточниха от "Гърнсис".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:53, 28.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още
около 300 редки китари бяха продадени милиона долара търг йорк

За 95 000 долара бе продаден лотът от две китари, които са свързани с филма "Хладнокръвно", адаптиран по едноименния роман на Труман Капоти. Едната китара е използвана от актьора Робърт Блейк в ролята на убиеца Пери Едуард Смит, а другата е собственост на самия Смит.
За 65 000 долара бе купена китара Charvel в жълто и черно, направена по поръчка за Еди Ван Хален през 80-те години на миналия век. Китара Fender Stratocaster с автографа на Ерик Клептън бе продадена за 4000 долара. Китара Gibson Super 400 CES, която преди търга бе смятана, за един от най-ценните лотове, обаче не намери купувач. Тя е направена по поръчка през 1952 г. за студийния музикант Тони Мотола, който е работил с Франк Синатра, Пери Комо, Джони Матис и Розмари Клуни. Стартовата цена на инструмента бе 100 000 долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стопанската академия в Свищов избра 4 заместник-ректори
Стопанската академия в Свищов избра 4 заместник-ректори
Турция изключи Русия от държавите, с които ще поддържа парламентарни връзки
Турция изключи Русия от държавите, с които ще поддържа парламентарни връзки