НОВИНИ

Окончателно остава възнаграждението за прослужено време

Допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит няма да отпадне - стана ясно след спешна среща на синдикатите и работодателите при премиера Бойко Борисов. Вицепремиерът Валери Симеонов, който преди дни застана зад аргументите на работодателите за отпадането на добавката, се извини, че е изказал лично мнение по темата.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
17:29, 20.07.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Окончателно остава възнаграждението за прослужено време

Допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит не стои в дневния ред на правителството, стана ясно след срещата, на която освен премиера Борисов и вицепремиера Валери Симеонов, е присъствал и финансовият министър Владислав Горанов.

;

След продължили два часа обсъждания всички са се обединили около това, че в момента има по-важни въпроси за работещите. Валери Симеонов обясни, че личното му мнение погрешно било възприето като позиция на правителството.

Валери Симеонов, вицепремиер: Изказвам съжаление за отзвука, който предизвика моето лично мнение. Това беше грешка, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим.
;

На срещата са обсъдени намеренията на правителството в различни сектори, като например енергетиката и нуждата от реформи. Синдикатите са поставили въпроса за необходимостта от увеличение на доходите.

Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“: Тръгнах по-скоро оптимист от тази среща, в сравнение с черния песимист, който влезе на нея.
;

От КНСБ подкрепиха исканията си с данни от последните шест месеца. В момента 78% от домакинствата у нас или над 5 млн. души са с доход под необходимия за нормално преживяване.

Пламен Димитров, председател на КНСБ: Очакваме в приоритетите на кабинета за следващите четири години да видим ясна визия за увеличение на доходите на българите, увеличение на пенсиите и ревизия на системата за социално подпомагане. Ако това стане, сигурно ще бъде по-мирно. Ако не - есента ще бъде по-горещо.

Според него 2 287 лева месечно са необходими за издръжката на едно четиричленно семейство с две деца, което означава, че заплатата на всеки от родителите не трябва да е по-ниска от 1 140 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха 146 обвинения на Цветан Василев
Повдигнаха 146 обвинения на Цветан Василев
Македонски депутати искат спешно заседание за договора с България
Македонски депутати искат спешно заседание за договора с България