НОВИНИ

Окончателно: Двубоят между Пулев и Джошуа ще се проведе на 28 октомври в Кардиф

Българският боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу британеца Антъни Джошуа на 28-и октомври в Кардиф в битка за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:49, 05.09.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
окончателно двубоят пулев джошуа проведе октомври кардиф

Мястото и датата на двубоя бяха официално потвърдени днес, като Кобрата и Ей Джей ще се бият на „Принсипалити Стейдиъм“ в столицата на Уелс, който може да побере 80 хиляди зрители.

Антъни Джошуа: Нямам търпение да дойде 28 октомври. Чакам да се върна на ринга след мача на Уембли и сега вече всичко е потвърдено и готово. През следващите 8 седмици ще бъда напълно концентриран върху своя мач номер 20. Вълнувам се от мисълта, че ще усетя атмосферата на пълния „Принсипалити Стейдиъм“. Целта ми е да дам на феновете една незабравима вечер.
Кубрат Пулев: Антъни е един страхотен опонент. Ние няма да се прегръщаме и да се държим, няма да бягаме един от друг. Ще стоим прави и ще се бием. Неговият стил пасва перфектно на моя, а в бокса това е най-важното. Подготовката ми ще бъде изключително натоварена и ще бъде напълно готов, когато се кача на ринга, за да съм сигурен, че той няма шанс за победа".

Потвърждението за мача слага край на седмици спекулации. След като стана ясно, че Владимир Кличко спира с бокса и няма да иска реванш от Джошуа, Пулев се превърна във фаворит да се изправи срещу британеца, но такива претенции предяви и Луис Ортис. В крайна сметка българинът, който е официален претендент за пояса на IBF, ще има втори шанс да стане световен шампион. През 2014-та година той се изправи срещу Владимир Кличко в мач за световната титла, но бе спрян от украинеца.

Повече четете на http://sport.bnt.bg/ .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин: Кризата около КНДР може да доведе до световна катастрофа
Путин: Кризата около КНДР може да доведе до световна катастрофа
Учени обясниха защо мъжете и жените си правят селфи под различен ъгъл
Учени обясниха защо мъжете и жените си правят селфи под различен ъгъл