НОВИНИ

Окръжен съд - Пловдив постанови арест за задържаните при акцията в "Столипиново"

Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Руслан Йосифов /на 40 г./, Виктор Янков /на 43 г./ и Георги Костадинов /на 51 г./, задържани при полицейска акция в кв. "Столипиново" на 30 януари, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

bnt avatar logo
от БТА
16:43, 01.02.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
окръжен съд пловдив постанови арест задържаните акцията столипиново

Спрямо всеки от тримата е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление. Те са привлечени като обвиняеми за държане на 483, 32 грама хероин, като спрямо Костадинов е повдигнато обвинение за извършване на деянието при условията на опасен рецидив.

Според съда от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършили престъплението, в което са обвинени. Съдът прие, че няма опасност всеки от тримата да се укрие, но съществува реална опасност да извършат престъпление при мярка, различна от задържане под стража. Съдът отчете предходните осъждания на Йосифов и Костадинов, а по отношение на Янков - водещата му роля по транспортиране на наркотичните вещества, които са в голямо количество и на висока стойност.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилейна изложба на Борис Георгиев в Берлин
Юбилейна изложба на Борис Георгиев в Берлин
Близо 3 тона говеждо месо от болни животни е изнесено от Полша за ЕС
Близо 3 тона говеждо месо от болни животни е изнесено от Полша за ЕС