НОВИНИ

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста началника на полицията в Раковски

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста началника на районното управление в Раковски Георги Илиев. Полицаят е обвинен в злоупотреба със служебно положение и взимане на подкуп от 20 хил. лева. Той е обвинен още, че заедно с двама оперативни работници от същото управление са изнудвали контрабандист на цигари, за да не се води разследване срещу него.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
19:48, 23.04.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Магистратите прецениха, че няма риск Георги Илиев да се укрие, но е способен да извърши друго престъпление. Съдия Светлана Станева заяви, че отговорният му пост предполага разкриване на престъпления, а не да участва в тях. От прокуратурата още не са представила всички направени по случая специални разузнавателни средства.

Намерени са обаче изгорени веществени доказателства в кошче за боклук.

Защитата на Георги Илиев смята, че разследването е забавено почти 1 година и са взети предвид само признанията на подчинените на началника на полицейското управление. Валентин Коцев и Желязко Колев са дали показания след двудневен разпит от следователи на вътрешна сигурност и са с мерки парична гаранция от по 1500 лева. Според защитата Илиев не се е срещал с търговецът на цигари от пловдивския квартал "Столипиново".

Стоян Донков - адвокат на Илиев: Подкупът си го е предложил гражданина, който са призовали. Двамата оперативни са преговаряли какъв да е размерът на подкупа и единият оперативен казал: „Чакай да отида да попитам началника дали е съгласен“, след 1 минута се е върнал и казал „Съгласен е!“

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново установиха разминаване в качеството на храните у нас и в Европа
Отново установиха разминаване в качеството на храните у нас и в Европа
д-р Мирослав Ненков: Парите в здравеопазването трябва да се увеличат
д-р Мирослав Ненков: Парите в здравеопазването трябва да се увеличат