НОВИНИ

Оланд посети Голямата джамия в Париж

Френският президент Франсоа Оланд направи необявено посещение в Голямата джамия на Париж след днешните церемонии в памет на жертвите на джихадистките атентати от януари и ноември във френската столица, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:44, 10.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
оланд посети голямата джамия париж

"Президентът разговаря на чай, в сърдечна обстановка и дух на братство" в днешния уикенд на отворени врати в редица джамии във Франция, които също почитат паметта на жертвите на атентатите, се казва в изявление на президентството.

Оланд, придружен от вътрешния министър Бернар Казньов, е бил посрещнат от ректора на джамията Далил Бубакьор и председателя на Френския съвет на мюсюлманското вероизповедание (ФСМВ) Ануар Кбибеш и е разговарял половин час с тях "за смисъла, който организаторите са искали да придадат на тези дни на отворените врати".

Този уикенд из цяла Франция бяха организирани "срещи на чай в братски дух" в редица мюсюлмански храмове, година след джихадистките нападения от януари 2015 г. срещу сатиричния вестник "Шарли ебдо", полицайка и супермаркет с продукти кашер, и по-малко от два месеца след атентатите от 13 ноември срещу Стад дьо Франс, концертната зала "Батаклан" и редица парижки кафенета, в които бяха убити 130 души, а над 300 бяха ранени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова година по грузински
Нова година по грузински
Новините в 100 секуди на 10.01
"Новините в 100 секуди" на 10.01