Светът гледа към Пьонгчанг в очакване голямото зимно шоу да започне. Но извън пистите и пързалките, Корея ще очарова олимпийците и зрителите, пристигнали за игрите. Едно от нещата, които не оставят никого равнодушен, е корейската кухня, твърди от собствен опит в далечната страна Цветелина Йорданова.

Корейската храна е приключение за всеки чужденец, което ще го остави без дъх - буквално. От традиционното люто кимчи езикът изтръпва, а сълзите текат като в сапунена опера. Ферментирало зеле със зеленчуци в над 200 разновидности - консумира се по всяко време на годината и към всяко други ястие. Дори първата корейка астронавт излетя в орбита с пакетче кимчи в багажа.

Морските дарове са сред най-честите деликатеси в корейската кухня.

Елън Ким: Чужденците не са свикнали да ядат сурова риба, но приятели от чужбина, които са ми гостували, са оставали очаровани от ястията.

Често корейците купуват от рибните пазари прясно уловена риба, която носят жива в съдчета с вода до близкия ресторант, а там я приготвят според техния вкус или я сервират сурова с множество гарнитури, поднесени красиво подредени в малки купички.

Тази супа със свинско или телешко се вари над 10 часа в казан, но е смятана за незаменим лек за махмурлук.

Корейците са единствените азиатци, които използват метални клечки за хранене, а не дървени. И в традиционните ресторанти се седи направо на пода и често храната се приготвя върху масата пред гладните клиенти.

За гостите на игрите в Пьонгчанг е сигурно - вкусът на Олимпиадата ще е вълнуващ.

Повече новини от предстоящите Зимни олимпийски игри в Корея четете на спортния информационен сайт на БНТ sport.bnt.bg.

Зрителите на БНТ ще могат да наблюдават на живо най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьонгчанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.

Какво да очаквате в програмата на БНТ по време на Игрите в Пьонгчанг

Какво да очаквате в програмата на БНТ по време на Игрите в Пьонгчанг

Българската национална телевизия ще излъчва Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг и Летните в Токио през 2020 година. След продължилите 3 години прегово...