НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова осигури ВИП карти за лечение на малките хора във ВМА

Омбудсманът на Република България Мая Манолова и заместник-началникът на Военномедицинска академия проф. д-р Венцислав Мутафчийски представиха нова съвместна инициатива, осигуряваща пълноценни здравни грижи на членовете на Националната организация "Малки български хора", съобщиха от кабинета на омбудсмана.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:12, 19.03.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
омбудсманът мая манолова осигури вип карти лечение малките хора вма

Военномедицинската академия ще бъде здравната институция, която ще осъществява прегледите, лечението и рехабилитацията на малките хора в България.

За целта всеки от вас ще има персонална карта за достъп винаги, когато е необходим преглед или лечение, е обявила Мая Манолова на кръгла маса "Толерантността на обществото и институциите към хората с нисък ръст", с която организацията отбеляза своята 20-годишнина.

Тя е връчила лично първите три карти, като първата е била за най-възрастния член - Надежда Митева.

"Аз като омбудсман и вие като организация сме партньори, защото вие защитавате интересите на малките хора у нас, на хората с нисък ръст, а аз като омбудсман защитавам интересите на всички "малки хора" в България в преносния смисъл на думата. Защитавам всички онези, които имат нужда от едно рамо, които имат нужда от защита, които са притискани, мачкани, тероризирани от институциите и от българската държава" е казала Мая Манолова.

Тя е посочила ,че с картите е решен един от важните за малките хора у нас проблеми - този за лечението и диагностиката им, които вече ще се осъществяват от най-добрите специалисти във Военномедицинска академия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Объркваща снимка - колко момичета има на нея?
Объркваща снимка - колко момичета има на нея?
Даниел Митов: България остро осъжда самоубийствения терористичен акт в Истанбул
Даниел Митов: България остро осъжда самоубийствения терористичен акт в Истанбул