НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова откри кампанията "Великден за всеки"

Второто издание на Националната кампания "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо" беше открито днес от омбудсмана Мая Манолова в столичната православна църква "Св.Св. Кирил и Методий".

bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 07.03.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Инициативата започна с молебен за успех и благословението на патриарх Неофит. Целта на кампанията е да се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева, съобщиха от кабинета на омбудсмана. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

Мая Манолова - омбудсман на България: Ще настояваме и съм планирала работни срещи през следващите дни и официална с тримата министри - на земеделието, на труда и социалната политика и финансовия министър. На практика законът освободи даренията на храни от ДДС, но тъй като не са написани съответните документи от тези три министерства това засега е един мъртъв текст.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският Червен кръст. Желаещите могат да се включат в кампанията и като дарят 1 лев чрез СМС на номер 1255.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът на ЕС подкрепи данъчните правила за електронните издания
Съдът на ЕС подкрепи данъчните правила за електронните издания
Авиодиспечерите от Ница и Марсилия се присъединиха към стачните действия
Авиодиспечерите от Ница и Марсилия се присъединиха към стачните действия