НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова пита защо КЕВР бави махането на юрисконсултските такси

Омбудсманът Мая Манолова постави въпроса към Комисията за енергийно и водно регулиране защо Топлофикация - София продължава да събира юрисконсултски такси от клиентите си при съдебен спор с дружеството.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:30, 23.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Тя припомни, че преди 4 месеца председателят на регулатора Иван Иванов пое публичен ангажимент таксите да отпаднат, като промяната бъде вписана в Общите условия на дружествата за работа с клиенти. На днешното заседание на Комисията за наблюдение на дейността на регулатора, Иван Иванов обясни, че все още се събират мнения за промяна на общите условия, за които ще има обществено обсъждане.

Мая Манолова - омбудсман на България: "Заплатите на юрисконсултите на Топлофикация - София са включени като административни разходи в цената на топлоенергията, която плащат столичани. Приемната ми е пълна с граждани, които питат защо КЕВР пое публичен ангажимент и не го изпълни. И какво правите вие като омбудсман по този въпрос.
Иван Иванов - председател на КЕВР: "Това, което КЕВР ще направи, след като Конституционният съд се произнесе за несъответствие на текста за юрисконсултските услуги, ние незабавно ще ги забраним".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спорове за отчета на финасовите резултати
Спорове за отчета на финасовите резултати
Вижте последните данни от проучването за изход от референдума
Вижте последните данни от проучването за изход от референдума