НОВИНИ

Омбудсманът подкрепи протестиращите срещу Закона за Черноморското крайбрежие

Омбудсманът Мая Манолова застана зад исканията на протестиращите срещу Закона за Черноморското крайбрежие. Днес тя се срещна с представители на група "Бетономорие". Те настояват за вето върху измененията на закона, тъй като чрез тях на практика се забранявало свободното къмпингуване.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
17:12, 24.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Битка за Черноморието и конституционни права. Така от "Бетономорие" определят протеста си, който вече има подкрепата на омбудсмана.

Мая Манолова - омбудсман: Няма български гражданин, който да не настръхне като види изливане на бетон буквално на пясъка пред вдигнатите рамене на представители на местната и централна власт, които обясняват това не са дюни, а пасища.

Миналата седмица протестиращите поискаха от президента да наложи вето на поправките. Организираха и палатков лагер.

Мирослава Петрова - група "Бетономорие": Става дума за скандални проблеми, които нашият законодател, вместо да се опита да реши тях се обърна пропагандно към обществото като се опита да уличи една култура като разрушител на Черноморското крайбрежие.

Според омбудсмана Мая Манолова е нужен анализ на приетите поправки.

Мая Манолова - омбудсман: Аз лично не приемам подхода на българските народни представители. В случай, че не бъде наложено вето на този закон или ветото бъде преодоляно, в незабавен порядък ще аргументираме конституционна жалба за отмяната на тези текстове.

Протестите ще продължат в края на седмицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови правила за заплатите на медицинските работници
Нови правила за заплатите на медицинските работници
Барак Обама и Джордж Клуни на разходка с лодка в Италия
Барак Обама и Джордж Клуни на разходка с лодка в Италия