НОВИНИ

Онкологичният център в Пловдив с отличие за най-добра болница

В навечерието на международния ден на здравето - 7 април комплексният онкологичен център в Пловдив беше определен за най-доброто лечебно заведение у нас в специалност "Онкология". Това показват резултатите от нова национална класация, в която болниците бяха оценявани в седем ключови направления. Инициатор на допитването е Българската болнична асоциация.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
08:54, 07.04.2019
5980
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Лечебните заведения са оценявани по редица критерии - персонал, качество на услугите, използвани технологии, специализации, иновативни терапии и др. Пловдивският онкологичен център е впечатлил комисията със системата за контрол на лечебния процес.

Д-р Парашкев Цветков, управител на КОЦ - Пловдив: От всички болници, които закъсат като случаи, вдигат ръце и ги пращат при нас. Независимо дали са университетски болници, някои се страхуват да прилагат леченията - новите, иновативните, за които имат право, новите молекули.

Крайните резултати са определени след допитване сред лекари и мениджъри на лечебни заведения.

Д-р Парашкев Цветков, управител на КОЦ - Пловдив: По този начин се дава една оценка на труда на хората в болницата. В крайна сметка хората трябва да бъдат ориентирани от професионалисти къде са истинските професионалисти.

В проучването са участвали и пациенти.

Бистра Моллова, пациент от Смолян: Вече 14 години съм жива. Целият персонал е страхотен. Да продължават така и да излекуват много хора.

В класацията са участвали над 200 български болници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последни детайли преди откриването на подлеза на Централна поща в Пловдив
Последни детайли преди откриването на подлеза на Централна поща в Пловдив
Новият игумен на Бачковския манастир встъпва в длъжност
Новият игумен на Бачковския манастир встъпва в длъжност