НОВИНИ

ООН поздрави Башар Асад за 71-ата годишнина на независимостта на Сирия

Президентът на Сирия Башар Асад получи поздравителна телеграма от генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, в която той поздравява правителството и сирийския народ по случай 71-ата годишнина от независимостта на страната, съобщи канцеларията на Асад в комюнике.

bnt avatar logo
от БТА
15:58, 23.04.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
оон поздрави башар асад ата годишнина независимостта сирия

"В началото на годината призовах за укрепване на мира в цял свят, на това, към което се стреми цялото човечество в името на прогреса и благоденствието, на ценностите, залегнали в Устава на Организацията на обединените нации", се казва в посланието на Гутериш.

"Надявам се, че страната ви ще даде своя ефективен принос в укрепването на ООН и в общите ни усилия в защита на мира, развитието и правата на човека", допълва генералният секретар.

На 17 април Сирия отбеляза 71-ата годишнина на независимостта си. При мемориалния комплекс в планината Касюн край Дамаск се състоя тържествена церемония по случай Деня на евакуацията на френските и британските колониални войски. След церемонията имаше митинги и празнични концерти с изпълнения на патриотични песни по градските площади.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французите в чужбина стоят на опашки с часове, за да гласуват
Французите в чужбина стоят на опашки с часове, за да гласуват
Министърът на отбраната на САЩ пристигна в американската база в Джибути
Министърът на отбраната на САЩ пристигна в американската база в Джибути