НОВИНИ

ООН възобнови доставките си на хуманитарна помощ в Сирия

ООН възобнови доставките си на хуманитарна помощ в Сирия след бомбардирането на нейна автоколона във вторник и изпраща хуманитарен конвой в обсадена зона в провинция Дамаск. Това съобщи говорител на организацията в Женева, цитиран от Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:56, 22.09.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
оон възобнови доставките хуманитарна помощ сирия

При нападението над автоколоната бяха убити около 20 цивилни и директорът на местното представителство на Сирийския Червен полумесец Омар Баракат. Все още не е известно със сигурност кой е извършил нападението. ООН заяви, че всички замесени в конфликта страни са били уведомени за тази хуманитарна автоколона.

"Днес изпращаме конвой на няколко агенции със спешна помощ за жителите на обсадена зона в провинция Дамаск" и ООН се надява да изпрати и други хуманитарни автоколони в следващите дни към обсадените зони в Сирия, където живеят над 600 000 души, заяви говорителят на Бюрото на ООН за координиране на хуманитарните въпроси Йенс Ларке.

Изпращането на конвои ще се решава за всеки отделен случай и ще съобщаваме отделните местонахождения, след като конвоят е стигнал там, уточни Ларке, цитиран от Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как търновци са празнували Независимостта отпреди век
Как търновци са празнували Независимостта отпреди век
Едва 5296 мигранти от Италия и Гърция са разселени в ЕС
Едва 5296 мигранти от Италия и Гърция са разселени в ЕС