Мостът между селата Огняново и Марчево в община Гърмен се нуждае от спешен ремонт. Основите на съоръжението са напукани и всеки момент мостът може да рухне. Ежедневно по него преминават десетки автомобили и много пешеходци, тъй като той е единствената връзка за малките населени места в община Гърмен.

Гърмен Огняново, Гърмен

Съоръжението е изградено преди повече от 60 години. Тъй като е част от републиканската пътна мрежа, за поддръжката му отговаря Агенция „Пътна инфраструктура”. От изграждането му обаче, ремонт не е правен. Преди време ръководството на община Гъремн е укрепило парапетите, които са започнали да се изкривяват.

18 години съм тук. Нямам такъв спомен. - Ремонт не е правен? Не, нямам такъв спомен.

Минка Капитанова – "Моста е в изключително окаяно състояние. Преди две години се появи дупка в асфалта и от там се видя, че устоите на самия мост са подкопани".
БНТ: Ясно се вижда как в горната си част основите са започнали да се рушат и пътят поддава."
- "Опасен е. Как не е опасен. Колко е години, не могат да го направят.... катастрофират там един път и изви. По-напред падна един камион. Долу падна камиона. Зад моста виж едно равнища, сега го направиха това равнище. Преди беше стръмно."

През почивните дни селото се пълни с туристи. За да се разходят и да разгледат близките забележителности, те трябва да преминат през моста, който е еднопосочен и няма пешеходна алея.

"Това е лошо. Изчакването. Тесен е. Просто като идва кола отгоре, аз като се движа, трябва да се опра в парапета и да чакам да мине колата."
"Как няма да рухне. Една къща стои, стои. Не се ли поддържа, тя рухва."

От Агенция „Пътна инфраструктура” информираха, че до средата на тази година трябва да бъде изготвен проект за възстановителните дейности по съоръжението, след това ще се търси и финансиране. Кога реално мостът ще бъде ремонтиран, все още не е ясно.