Камъни и части от конструкцията падат от надлеза на булевард "Никола Мушанов" в софийския квартал "Красна поляна". За това сигнализират зрители на БНТ 2, които настояват съоръжението да бъде ремонтирано преди да се стигне до нещастен инцидент. Наш екип провери случая на място.

София

На място екипът ни вижда, че половината надлез е боядисан, но въпреки това се вижда арматурата му. При преминаването ни през него забелязваме, че има дупки в пешеходната част на надлеза, както и че по част от конструкцията има ръжда. Камъни и мазилка са паднали и на тротоарите, които водят към четирите спирки на градския транспорт и върху релсите на трамваите, които минават под съоръжението.

Състоянието на надлеза при булевард "Никола Мушанов" се влошава с всеки изминал ден. Особено критично е станало след студовете от миналия месец.

Десислава Начева: "Стълбите са доста разбити."
Нанко Иванов: "Падат разни късове, камъни падат, има опасност да паднат върху някого."
Карим Махмуд: "Наистина ще е добре да се поднови, защото все някога ще поддаде надлезът и ще стане някой проблем."

Запознахме с проблема Столичната община. От там обясниха, че надлезът е бил собственост на бившия електрокарен завод "Шести септември", който вече не съществува. С поддръжката му се занимава район "Красно село", който през годините е извършвал частични ремонти. От Общината обещаха да направят обследване, което да установи какво е състоянието на надлеза, след което той ще бъде ремонтиран. Не се ангажираха обаче със срок кога това ще се случи.