При входа за Благоевград от село Зелен дол масово шофьорите карат с превишена скорост и създават реална опасност от пътни инциденти. Участъкът е изключително натоварен, защото в района има много магазини и често пешеходци вървят по пътните платна. Според тях най-опасни са ТИР-овете, които ежедневно минават през участъка, защото от там могат да включат към автомагистрала “Струма”.

Благоевград Зелен Дол, Благоевград

Опасният участък се води част от града и за него важи ограничението от 50 километра. Масово шофьорите обаче пренебрегват забраната и карат с по-висока от допустимата скорост.

"Тия с големите коли, с джиповете, изпреварват. Въобще не го интересува знакът!"

Липсата на тротоари създава реална опасност някой от шофьорите да блъснат минаващите пешеходци.

Според хората, които работят в района и на които се налага често да пресичат натоварения участък, е необходимо да бъдат поставени обезопасителни мантинели или видеокамери, които да заснемат шофьорите, които нарушават ограниченията.

"Ние българите нямаме никаква дисциплина в транспорта и в карането на кола."

От пресцентъра на полицията в Благоевград казаха, че не могат да осигурят служител, който да каже дали ще бъдат взети мерки, защото предстоят рокади в сектор “Пътна полиция”. Не могат да кажат и колко са пътните инциденти в района от началото на годината до момента.