Обстановката на ГКПП - Лесово се успокоява след спецакцията на ГДБОП и ДАНС, предаде репортерът на БНТ Тихомир Игнатов. Вчера бяха задържани повече от 30 служители на границата с Турция. Пунктът беше затворен заради спецоперацията и там се извиха огромни опашки от тирове.

Тази сутрин опашката от автомобили се е стопила, достигнала е 3 км и следващите няколко часа най-вероятно ще намалее.

Днес трябва да стане ясно кой ще бъде посочен като организатор на престъпната група. След приложение СРС-та е установено наличието на 300 подкупа. Сумите са били различни. При редовен ТИР подкупите са били между 5 и 10 евро. Ако ТИР-ът е бил в неизправност таксата е надхвърляла 50 евро.

Преди две години акцията на ГКПП Лесово показа, че за месец от такса "спокойствие" митничарите са печелили 50 хиляди лева на месец. Очакваме да разберем сега какви суми са намерени.

От спецпрокуратурата заявиха, че схемата вече е променена. Събраните пари са се разделяли още в края на работния ден.

Очаквайте продължение по темата в "Денят започва" след 8 часа. Гост в студиото ще бъде Иван Гешев, ръководител на спецпрокуратурата.

Повдигат обвинения за митничари от граничния пункт "Лесово"

Повдигат обвинения за митничари от граничния пункт "Лесово"

На колко от митничарите на граничен пункт Лесово ще бъдат повдигнати обвинения. Това престои да стане ясно днес. Вчера при спецакция на ГДБОП и ДАНС...