Във Варна пред Районната избирателна комисия все още има чакащи членове от секционни комисии. Още преди вота от комисията предупредиха, че обработката на протоколите ще става по-бавно, заради двата вида избори. Според чакащите обаче, причината е също и в лошата организация на работа.

Варна

Екипът ни във Варна провери как се придвижва опашката около 7:00 часа тази сутрин. Ето какава беше реакцията на чакащите:

Недко Янакиев: Около един и половина пристигнахме, два часа. Така е постоянно, така се получава, няма никаква организация, можете да видите и залата, пълна е, аз съм разочарован да виждам хора, председател, заместник председатели, да лежат по пода.

Соня Томова: Чакаме от един часа, трудно се минава, аз успях да поспя три часа на пода, но другите не. И им е трудно на хората.

Вълко Вълков: Според мен вместо ние да идваме тук, членовете на РИК и на Информационно обслужване трябва да бъдат в петте района на Варна и в останалите общини от областта.

Соня Томова: Причините могат да са много, и самите секции - членовете които са си объркали протоколите, отделно тия които приемат в изчислителния център, може би и там имат проблеми, и референдумът според също е затруднил хората.

Нели Лазарова: Всяка година уж ще има подобрение и очакваме да има подобрение, пък то по-зле. Лежим по земята, няма и столове къде да седнем, много малко са младите, не се хващат на такава работа, защото е отговорна един пън, втори път, те са работещи хора, ето днес са си загуби работния ден, а са в частни фирми, как ще се оправдаят.