НОВИНИ

Опасна пътна отсечка минава през кочериновското село Бараково

Изключително опасна отсечка от пътя - отклонението за автомагистрала "Струма" - минава през центъра на село Бараково. Жители на кочериновското село настояват пътят да се обезопаси. Те искат да бъдат поставени "легнали полицаи" и повече знаци за ограничаване на скоростта.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
19:42, 02.06.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

БНТ: Карат ли бързо шофьорите тук?

- Карат разбира се, за къде бързат не знам...

Бараково е само на 5 километра от Благоевград. Повечето жители работят в града и ежедневно пътуват до там. Сутрин и вечер трафикът през населеното място е изключително натоварен.

Стойчо Стойчев, кмет на село Бараково: Тука е много натоварен трафика, в смисъл цялото Рилско корито в пиковия момент сутрин 7:30 часа, в 8 часа колите за Благоевград, цялото Рилско корито минава през Бараково и се кара много бърже, а както виждате нема никакви обозначения, нема знаци.

Досега в селото не са ставали сериозни катастрофи. Въпреки това, хората са обезпокоени, защото децата им играят на площадки близо до пътя.

Стойчо Стойчев, кмет на село Бараково: След пет часа тук най-малко има 20-25 майки с колички, плюс по-големите им деца които се гонят с ролери, колела. Знаете като се засили детето то не се обръща, то гледа отзад дали няма да го гони другарчето, и така.

- Само на едно място има пътека за пресичане, а гледай що е къщи, що е нещо.

През последната година трафикът през населеното място е по-натоварен и заради намиращото се на по-малко от 5 километра отклонение за автомагистрала "Струма". Всички коли, които пътуват в посока Рилския манастир, вече преминават през центъра на село Бараково.

- Аз съм шофьор 40 години вече, такова чудо не е било тук в нашето село, както в настоящия момент. Трафикът е много по-голям и вероятно се дължи на тези отбивки, които се направиха.

В началото на следващата седмица кметът на Бараково ще организира среща с кмета на община Кочериново и представители на полицията, за да се реши как може да бъде обезопасен натовареният път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В село Бучин проход почетоха паметта на загиналите във войните
В село Бучин проход почетоха паметта на загиналите във войните
Втори ден от икономическия форум в Санкт Петербург
Втори ден от икономическия форум в Санкт Петербург